Bilder 2021 - Transportbilsdagen

Bilder 2021

Årets event är nu genomfört! Tack alla besökare och utställare som kom till transportbilsdagen 2021. Hade du inte möjlighet att delta i år, så kan du ta del av dagen via vårt bildspel här!

Anders Högberg från Almeco. Lättare åtkomst. Snällare för ryggen. Almeco var på plats för att visa nya lösningar som Almecos utdragbara lastsläde och vikbara flaklock till pickuper.
Georg Rudling från Volkswagen med kollega. Teamet från Volkswagen var på plats med bilar som Transporter, Crafter och eldrivna eCaddy. – Alla bilar har vart ute och snurrat, berättar Georg. Framför allt har många varit nyfikna på eldrivna e-Caddy.

Henrik Norgren från Toyota Sverige. Toyota hade valt hade valt att lägga fokus på elektrifierade bilar Pro-Ace som visades upp i tre olika utföranden. På plats fanns också bilar som Pro Ace City och bästsäljaren Hi-Lux.

– Vi har haft riktigt bra snurr på alla våra bilar, de har gått hela tiden, säger Henrik. Det är egentligen bara lilla Pro Ace City som rullat lite mindre. Det är jättekul. Det är egentligen bara lilla Pro Ace City som rullat lite mindre. Vi har aldrig haft så pass mycket provkörningar och offerter ute, och vi räknar med att göra affärer. Vi är faktiskt förvånade allihop. Det verkar som att det finns ett uppdämpt behöv av att vara ute.

 

Benjamin, Martin och Stefan från Veho Bil. Första gången på Transportbilsdagen för Mercedes-Benz fullserviceåterförsäljare Veho Bil som bland annat hade med sig eSprinter och minibussen eVito Tourer.

– Vi har haft jättebra feedback och mycket nya kunder, säger Martin. Det är såklart ett stort intresse för våran lite mer upphottade eVito Tourer, särskilt bland de som kanske provat den vanliga Vito innan. Många är förvånade över hur pass snabba och kvicka de är, elbilarna. Och att du kan lasta precis lika mycket som i de vanliga dieselbilarna.

Markus och Piero från Maxus, som deltog för första gången på Transportbilsdagen för Maxus,  var på plats med bilar med imponerande räckvidder, till exempel e-Deliver 3 (upp till 342 km) och nya e-Deliver 9 (upp till 296 km) som visades upp för första gången.

– Vi har sett ett väldigt stort intresse för just e-Deliver 9 från många av de lite större företagen, säger Markus. Bilarna har gått nästan hela tiden. Vi märker att det är en stor efterfrågan på elbilar just nu. Det blir väldigt intressant för många när man tittar på totalkostnader och så vidare. Ägarkostnad och driftskostnad blir billigare än dieselbilar. Över lag är vi jättenöjda med dagen. Det har verkligen varit över förväntan. Vi har fått väldigt bra respons från besökarna, och fått både anbud och en del skarpa offerter.

Per och Åsa från bott hade inte bara med sig företagets lätta aluminium-inredning vario3. De hade dessutom en egen maskot, hunden Sigge.

– Det har gått jättebra. Vi har haft en 40–50 ”lappar” under dagen, plus minst någon skarp offert, säger Per.

Roffe och Christoffer från J-Bil J-Bil hade bland annat med sig eldrivna e-Expert med räckvidd upp till 330 km och dieseldrivna Partner (som inom kort kommer att erbjudas som eldriven).

Överlag är det elbilarna som har varit mest populära, säger Roffe. Vi har haft att göra precis hela tiden, och hade inte klarat av så mycket mer folk. Vi hade tänkt vara två, nu fick vi vara tre. Eftersom många hade behövt en bil igår, kan det vara lite frustrerande att väntetiden på en bil idag ligger på kanske 3–6 månader, eller lite till om det är mycket skräddarsytt.

Michael Wirbing från Ford. Ford bjöd på ett brett utbud av transportbilar från lilla Transit Connect (som nu även kan beställas som Etanol-modell) till hybriden Ford Transit Custom och dieseldrivna pickisar som Ranger och Viper.

– Framför allt Ranger och Raptor har rullat hela dagen, säger Michael. Och vi har fått väldigt bra respons. hyfsat. Vi har till exempel haft folk här även från norra Sverige, plus någon finsk kund.

Håkan Andersson från Exklusive Cars Några av de bilar som gick under dagen var de amerikanska svarta muskelpickuperna från Exklusive Cars: Ford F-150 Lariat, Dodge Ram Laramie och Chevrolet Silverado High Country-

– Det är en bilar som man köper med lika mycket känsla som praktiskt tänkande, säger Håkan. Idag har alla bilar rullat hela tiden. Vi hade en kille här som åkt från Gävle till Stockholm och Transportbilsdagen, för att i första hand provköra våra tre bilar. Nu åkte han tillbaka till Gävle, och vet precis vad han vill ha. Den bil som är mest mest populär försäljningsmässigt idag är Dodge Ram Laramie, vilket är lite annorlunda mot i USA, där Ford F-150 Lariat den mest populära.

Rick Klingenberg från Nordicc Nordicc hade med sig ett gäng mindre kranar. Här är Rick Klingenberg med en av storsäljarna, Maxilift ML.50 för montering på till transportbilar, släpvagnar och pickuper. Unikt för just ML.50:an är att den går att få med 2 hydrauliska utskjut.

Trots pandemi, mörka moln ett regn som gjorde sig påmint titt som tätt kom det närmare 900 personer till årets Transportbilsdag.
Stort intresse för Scosches praktiska mobiltillbehör i tältet
Lång kö till korvtältet, där upp mot 700 bratwurstar, Stockholmare och ostgrillare serverades under dagen.
Café Bar stod för finkaffe och bryggkaffe på Transportbilsdagen
Würth var på plats med skräddarsydd inredning
– Fredrik och Andre jobbar inom trädgård och anläggning. Mest intresserade av bilinredning. Vi visste inte om eventet förrän för några timmar sedan.

Roger Malmhake från Malmhakes Bygg & Hantverk kanske någon uppmärksam läsare känner igen. Roger vann nämligen ett verktygspake från Hitachi för 40 000 på Transportbilsdagen 2018.

– På Transportbilsdagen är jag framför allt intresserad av inredning, hyllsystem och så vidare säger Roger. Idag har jag varit här flera timmar, så nu är det dags att åka och jobba. Testkört bilar? Nu har jag ganska nyligen köpt en ny bil, en Citroën Jumpy, men det är alltid kul att kolla.

– Hans Gebert, snickare från Gebert Konsulting och Patrik Rosman, målare från Pr & Ba Måleri AB

– Det är alltid trevligt med lite happenings i branschen, speciellt för egenföretagare, säger Hans. Det är kul att de nya elbilarna och inredning. Sedan hade man kunnat önska att det skulle kunna vara lite mer verktyg på eventet också.

– För två år sedan vann jag faktiskt inredning från BOB Systems för 5 000 kr på Transportbilsdagen, säger Patrik. Om jag provkört några bilar? ”Risken” är ju att man blir så lockad att slå till på en ny bil. Om jag är sugen på någon bil just nu så skulle det vara en Amarouk.