Världspremiär för Volkswagen ID. Buzz GTX - Transportbilsdagen

Världspremiär för Volkswagen ID. Buzz GTX

Efter mycket tissel och tassel så har äntligen Volkswagen ID. Buzz GTX haft världspremiär. Vi kan säga att det är en riktigt kraftfull bil som nu ansluter till ID. Buzz-familjen.

ID. Buzz GTX har en effekt på 250 kW (340 hk) där kraften kommer från två elektriska drivmotorer – en på framaxeln och den andra på bakaxeln. Sammantaget handlar det om ett vridmoment på upp till 560 Nm.

 

ID. Buzz GTX är utrustad med en motor på varje axel som tillsammans ger en total systemeffekt på 250 kW (340 hk)


Modellen kommer i två versioner: den ena med standardaxelavstånd och ett nytt 79 kWh-batteri (bruttoenergiinnehåll 84 kWh) och den andra modellen med förlängt axelavstånd i kombination med ett 86 kWh-batteri (brutto 91 kWh).

Båda GTX-versionerna kan accelerera från stillastående till 100 km/h på cirka 6,5 sekunder. En annan stor fördel med de nya GTX-modellerna är den höga dragkraftsförmågan, tack vare den elektriska fyrhjulsdriften.

Närmare bestämt får ID. Buzz GTX med standardaxelavstånd dra 1 800 kg medan ID. Buzz GTX med längre hjulbas har en maximal släpvagnsdragvikt på 1 600 kg.

ID. Buzz GTX får utökad dragförmåga.

 

När det kommer till lastkapaciteten så har Buzz GTX med normalt axelavstånd en lastkapacitet på 1 121 liter när man lastar till baksätets övre kant. Här ryms hela 2 123 liter när man fäller baksätet och lastar till framsätenas övre kant.

Den långa versionen av ID. Buzz GTX är ännu rymligare. Vid lastning upp till den övre kanten på ryggstöden i den andra sätesraden är en volym på 1 340 liter tillgänglig. Om den långa versionen av ID. Buzz GTX lastas ända fram till första sätesraden ökar volymen till hela 2 469 liter.

Med fällda baksäten ryms upp till 2 469 liter (räknat upp till framsätets övre kant i versionen med lång hjulbas).


Batteriet på 79 kWh kan snabbladdas (DC) med upp till 185 kW. Under optimala förhållanden kan batteriet fyllas från 10 till 80 procent på 25 minuter. 86 kWh-batteriet har en maximal laddningskapacitet på 200 kW (DC) och kan också laddas från 10 till 80 procent på mindre än en halvtimme.

ID. Buzz GTX har också, förutom bland annat panoramasoltak och nya assistanssystem samt informations- och underhållningssystem, spetsats rejält såväl interiört som exteriört där den unika frontdesignen sticker ut.

Notervärt är att ID. Buzz GTX levereras med IQ.LIGHT LED-matrix-strålkastare som standard.

 

IQ.LIGHT LED-matrix strålkastare är standard på GTX.


Marknadslanseringen av båda ID. Buzz GTX-versionerna kommer ske kring slutet på året medan försäljningen förväntas starta till sommaren.

21 Mar 2024 Nyheter