Arctic Trucks startar verksamhet i Sverige - Transportbilsdagen

Arctic Trucks startar verksamhet i Sverige

Efter ett ökat intresse från marknaden expanderar nu Arctic Trucks och startar upp verksamhet i egna lokaler i Göteborgsområdet under 2024. Vd för Arctic Trucks Sverige AB blir Alexander Ljungdahl.

– Med flera nya modeller runt hörnet har vi en spännande tid framför oss, säger Alexander Ljungdahl i ett pressmeddelande.

Verksamheten kommer i starten bestå av påbyggnation, huvudlager och e-handel dit rekrytering av personal nu pågår.

Bakom satsningen står moderbolaget Arctic Trucks Norge AS med över 25 års erfarenhet av att anpassa fordon för landets krävande miljöer. Där har över 4 000 fordon redan genomgått ombyggnadsprocessen, som ofta innefattar förstärkning av chassi, kraftigt ökad däckdimension och anpassning av fjädring.

Unik framkomlighet

Arctic Trucks är särskilt kända för att ha levererat fordon till en rad högprofilerade polar- och ökenexpeditioner, till vetenskapliga forskningsgrupper och militära enheter.

I dessa miljöer har fordonen visat sig vara särskilt pålitliga och kapabla att ta sig fram. Bilarnas unika framkomlighet i snö, sand och annan utmanande terräng har också gjort användare inom entreprenad, jakt och jordbruk till en stor kundgrupp världen över.

Från vänster: Bent Fossum, vd Arctic Trucks Norge, Alexander Ljungdahl, vd Arctic Trucks Sverige & Ørn Thomsen, styrelseordförande.


Och nu tar alltså Arctic Trucks steget in på den svenska marknaden med basen i Göteborgsområdet. För detta har ledningen värvat Alexander Ljungdahl, som går in som vd för Arctic Trucks Sverige AB.

– Det är med stor entusiasm jag tar på mig rollen att leda vårt svenska team och erbjuda lösningar som möter kraven hos våra kunder. Med flera nya modeller runt hörnet har vi en spännande tid framför oss, säger Ljungdahl.

Arctic Trucks har redan via ett befintligt samarbete med Isuzu Sverige levererat nära hundra bilar av modellen D-Max AT33 och AT35 till Sverige, men dessa har hittills byggts och levererats av det norska bolaget.

“Äntligen igång”

Samtidigt pågår ett arbete med att ta fram lösningar tillsammans med fler fordonstillverkare och aktörer på den svenska marknaden.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera Arctic Trucks på den svenska marknaden. Det här är något vi har arbetat med en lång tid och äntligen är vi i gång, säger Ørn Thomsen, ägare och styrelseordförande i Arctic Trucks Norge.

06 Mar 2024 Nyheter