Toyota Professional utökar med större transportbil – och vässar sitt elektrifierade sortiment - Transportbilsdagen

Toyota Professional utökar med större transportbil – och vässar sitt elektrifierade sortiment

Toyota Professional utökar nu PROACE-familjen med helt nya Proace Max. Samtidigt får Proace samt Proace City uppdateringar och ett elektrifierat alternativ tillkommer av Toyotas pickup Hilux med ett 48V-mildhybridsystem.

Nytillskottet i Toyotas Professional-sortiment blir den största familjemedlemmen hittills i form av Proace Max. En stor och kraftfull skåpbil tillgänglig i sex olika utföranden, med två olika axelavstånd samt tre olika längder och höjder att välja på.

I den största varianten är Toyota Proace Max Electric klassledande med en lastkapacitet på 17 kubikmeter. Just lastningen och åtkomsten är nu förenklad, tack vare fullhöjdsdörrar och en praktisk fyrkantig öppning med låg tröskel. De nydesignade bakdörrarna går också att öppna 270 grader, vilket underlättar såväl in- och urlastning.

Proace Max är utrustad med den senaste batteritekniken och ger en räckvidd på upp till 420 km (WLTP).

Nya Proace Max.

 

Proace samt Proace City har i sina uppdateringar fått ett lyft exteriört och utrustats med senaste tekniken genom hela modellprogrammet.

Proace skåpbil har klassens bästa BEV-drivlina, där räckvidden ligger på upp till 350 km (WLTP). Modellen har en lastkapacitet på 6,6 kubikmeter och lastförmågan ligger på 1 200 kg.

I Proace Verso-konfigurationen är det rejält med utrymme för upp till nio passagerare.

Kompakta Proace City ligger i tätpositionen i sin klass när det kommer till last- och passagerarutrymme. Skåpbilens smarta utformning gör att den rymmer 4,4 kubikmeter och har en lastkapacitet på upp till cirka 800 kg, beroende på drivlina. Den senaste EV-batteriteknologin möjliggör också en utökad räckvidd jämfört med den befintliga generationen. Alla varianter av Proace rymmer tre passagerare framtill.

Senaste LED-belysningstekniken

En ny frontdesign, beroende på utrustningsnivå, för PROACE-familjen framhäver en Toyota-identitet med ett stilrent första intryck. Den senaste LED-belysningstekniken och lättmetallfälgar ger ett mer distinkt utseende.

Interiören är uppgraderad med en helt ny rattdesign och har den senaste utrustningen. Däribland nya displayer och ett uppdaterat infotainmentsystem med inbyggd navigation inklusive trådlös Apple CarPlay eller Android Auto-anslutning.

Nya Hilux mildhybrid är utrustad med ett 48-voltssystem som bidrar till minskad bränsleförbrukning och vassare körprestanda. En teknik som ger en snabbare gasrespons och mer linjär acceleration. Offroad-kapaciteten har också vässats genom mjukare acceleration vid körning i ojämn terräng och generativ bromsning i nedförsbackar.

Rejäl lastkapacitet

Nya Hilux har rejäl dragvikts- och lastkapacitet på hela 3 500 kg respektive 1 000 kg.

Toyota Professional sålde inom segmentet kommersiella fordon 119 000 fordon i Europa 2022. För 2023 är man på väg att sätta försäljningsrekord.

15 Nov 2023 Nyheter