Nya Renault Master avtäckt på Solutrans-mässan i Lyon - Transportbilsdagen

Nya Renault Master avtäckt på Solutrans-mässan i Lyon

Renault har nu presenterat nya Master på Solutrans-mässan i Lyon. En transportbil som kommer med en räckvidd på 410 kilometer (WLTP).


Det blir samtidigt den fjärde generationen av Master och har en strömlinjeformad design och iögonfallande utseende. 

Nya Master, som lanseras i 20 olika chassi-utföranden med lastutrymmen på 11-22 kubikmeter, har designats som en Aerovan, där proportionerna finjusterats för att uppnå rätt balans för varje karosstyp. Den nya aerodynamiken placerar dess effektivitet i toppen av sin klass, oavsett energiform.

Bland annat är dess ScX 20 procent lägre och betydligt under föregående generation. De skarpare aerodynamiska egenskaperna har också vässat effektiviteten och nya Renault Masters CO2-utsläpp är 39 g/km lägre och under 200 g/km-markeringen. Med den nya aerodynamiken minskar också förbrukningen avsevärt i de elektriska versionerna med en förbättring på 20 procent jämfört med nuvarande Master.

Robust front

Nya Master har vidare en robust front, logotyp integrerad i grillen och extra stora C-formade full-LED-strålkastare. En U-formad infällning under grillen går att få i svart eller i samma färg som karossen.

Multienergi-plattformen täcker alla olika behov av drivlinor: Blue dCi-motorer på 105-170 hk som sänker CO2-utsläppen och förbrukningen markant, 96 eller 105 kW-elmotorer och 40 alternativt 87 kWh-batterier. Det sistnämnda ger en räckvidd på 410 km (WLTP). Lägg därtill en vätgas-version. En ny 9-växlad växellåda ger också ökad komfort.

Den kortare hjulbasen och omkonstruerade främre axeln ger nya Renault Master bra manövrerbarhet, inklusive 1,5 meters kortare svängradie. Det finns även möjlighet att välja en L3-version för stadskörning (L2 är basbil, L3 finns med fram- och bakhjulsdrift och L4 har bakhjulsdrift).

Tjugo förarassistanssystem

Renault Master har vidare tjugo förarassistanssystem, OpenR Link multimedia-system med, bland annat, Googles inbyggda funktioner (över 50 appar).

Nya Renault Master kommer finnas tillgänglig från våren 2024.

Läs mer om nya Renault Master här.

 
22 Nov 2023 Nyheter