Gasfjädrar från Lesjöfors i innovativ fordonsramp för funktionshindrade - Transportbilsdagen

Gasfjädrar från Lesjöfors i innovativ fordonsramp för funktionshindrade

Uppskattningsvis 131,8 miljoner människor använder rullstol och antalet individer med mobilitetssvårigheter ökar. Feal Ramps innovativa och hållbara rampsystem levererar tillgänglighetslösningar globalt – med gasfjädrar från Lesjöfors i deras fordonsramper.


Feal Ramps nyligen lanserade fordonsramp är den enda på marknaden utrustad med en specialdesignad, dragande gasfjäder från Lesjöfors. Något som tar rullstolsmobilitet till en helt ny nivå.

Det har alltid varit vårt uppdrag att göra livet lättare för rullstolsburna. Våra ramper är helt manuella och fungerar utan att vara beroende av el eller hydraulik, säger Daniel Stjernlöf, försäljningschef på Feal. Vår senaste modell inom fordonsramper är en exceptionell lösning tack vare sin lätta vikt och enkla hantering. Gasfjädrarna är en väsentlig del av helheten då de genom en kontrollerad rörelse förenklar det tunga lyftet och säkerställer en ökad kontroll för användaren. Här ser vi en stor kundnytta som gasfjädrar från Lesjöfors ger.

Större tillgänglighet 

Feals fordonsramper är monterade på baksidan av kundens bil eller skåpbil, vilket ger rullstolsanvändare större tillgänglighet. Under covid-pandemin letade företaget nya marknader, vilket har lett till en diversifiering och expansion inom området lyft- och lastsystem.

I Feals CO2-neutrala tillverkningsanläggningar drivs 50 procent av produktionen av solpaneler. Företaget använder i hög grad återvunnet aluminium för att öka hållbarhetsaspekten i sina produkter. Företagets hållbarhetsambition går hand i hand med Lesjӧfors som i sin tur förbundit sig att driva ambitiösa klimatåtgärder genom Science Based Target-initiativet (SBTi), i linje med Parisavtalet.

"Optimal fjäderlösning"

Feal värderar det nära samarbetet med Lesjöfors högt.

Vi är så stolta över allt Feal representerar och har uppnått. Att samarbeta med Lesjӧfors för att få till en optimal fjäderlösning var viktigt av många anledningar. Det är partnerskap som detta, där vi ömsesidigt levererar kvalitetsprodukter genomsyrade av hållbara värderingar som ger en mångfacetterad relation med fördelar på många plan, säger Daniel Stjernlöf.

Greg Lehman, produktchef för Lesjӧfors Gas Springs: 

– Vi tillverkar årligen miljontals gasfjädrar men våra team vet inte alltid vilken funktion de har. Att arbeta med Feal och därigenom låta kollegorna förstå vilken nytta våra produkter gör, tillför ett värde och stolthet över vårt arbete. Det är ett privilegium att samarbeta med en så uppskattad och värdeskapande produkt.

 

13 Nov 2023 Nyheter