Eldrivna Opel Movano uppdateras – får längre räckvidd - Transportbilsdagen

Eldrivna Opel Movano uppdateras – får längre räckvidd

Nya Opel Movano Electric får en rejäl uppdatering på en mängd områden. Bland annat en utökad räckvidd på upp till 420 km (WLTP).


Opel Movano, biltillverkaren Opels största transportbil, är i sin senaste version uppgraderad till en helt ny nivå. Inte minst sticker den utökade räckvidden till 420 kilometer ut, där batteriet är på 110 kWh.

Under huven återfinns en ny elmotor med en effekt på 200 kW, vilket motsvarar 270 hästkrafter. Vridmomentet ligger på 400 Nm och är betydligt högre än sin föregångare. Nya Movano kan även snabbladdas (upp till 150 kW) där laddning från 0 till 80 procent sker på mindre än en timme. Notervärt är att Movano Electric kommer med en 3-fas (11 kW)-laddare för AC-laddning som standard.

På insidan ligger fokuset på uppkoppling, ergonomi och komfort. Bland annat finns en tiotumsskärm, nyckellöst insteg och start samt möjlighet till trådlös laddning av smartphone.

Nya Movano har fått sig ett rejält lyft på insidan.

 

Patrick Dinger, chef för Opel Tyskland, hyllar senaste versionen av Movano.

– Nya Opel Movano är det perfekta tillskottet till flottan och klarar tunga uppgifter, säger han i ett pressmeddelande. Nya Movano Electric kräver inga kompromisser och erbjuder ännu mer kraft och längre körräckvidd än tidigare. Dessutom finns nya Movano med nivå 2 automatiserad körning, en riktig höjdpunkt i detta segment. Med styrkor som dessa gör nya Movano flottor framtidssäkra.

Movano erbjuds i hela 30 olika konfigurationer med upp till 17 kubikmeter i lastvolym och en lastvikt på två ton.

Opel har meddelat att orderböckerna för Movano respektive Movano Electric öppnar inom kort.

23 Nov 2023 Nyheter