Nya innovativa assistanssystem i ID. Buzz - Transportbilsdagen

Nya innovativa assistanssystem i ID. Buzz

Volkswagen ID. Buzz introduceras med nya intelligenta förarhjälpsystem för att göra körningen än mer behaglig – samtidigt som säkerheten ökas.

Bland funktionerna kan nämnas assisterat filbyte, som kan nyttjas med ett kort tryck på blinkerspaken. Nya ID. Buzz har ett gediget utbud av smarta assistanssystem. Med tillvalet Travel Assist med svärmdata kan bilen hållas kvar i sitt körfält, hålla ett avstånd till framförvarande fordon och också se till att bilen håller den maximala hastighet som föraren ställt in.

Det andra tillvalet, Park Assist Plus med minnesfunktion, gör att bilen kan köra in i parkeringsluckor på egen hand. Detta innovativa förarhjälpsystem kan användas för att lära bilen upp till fem olika parkeringsmanövrar. Minnesfunktionen kommer ihåg parkeringsprocedurerna i hastigheter under 40 km/h och täcker avstånd på upp till 50 meter.

Andra förarassistanssystem

Förutom Travel Assist med svärmdata och Park Assist Plus med minnesfunktion har ID. Buzz andra förarassistanssystem som kan bidra till ökad körsäkerhet. Som standard ingår swerve support, bromssystem för mötande fordon vid sväng, trötthetsvarnare, Autonomous Emergency Braking Front Assist with Pedestrian and Cyclist Monitoring, filhållningsassistenten Lane Assist , Dynamic Road Sign Display samt Car2X-funktionen för trafikvarning.

 

Med svärmdata överförs anonymiserad kördata mellan bilar för ökad assistans, även på vägar med begränsad vägmarkering.


Andra assistanssystem finns också som tillval: adaptiva farthållaren ACC stop & go, billarm med kupéövervakning, det nyckellösa lås- och startsystemet Advanced, Park Assist Plus, Area View och filbytessystemet Side Assist.

Läs mer på www.volkswagen-transportbilar.se.

10 Mar 2023 Nyheter