Med kärlek från Tyskland - Transportbilsdagen

Med kärlek från Tyskland

Tyska Electric Brands har en ny och nätt kärra på gång. Låt oss presentera XBUS.


XBUS kan klassas som fyrhjuling och väger faktiskt in på bara 600 kilo (utan batteri och tillbehör). Går vi mer in på specs så är XBUS 3,96 meter på längden, 1,65 meter på bredden och 1,92 meter på höjden.

Själva konstruktionen är modulär och XBUS går att få i flertalet olika utföranden, hela tio stycken faktiskt; som terrängbil, kombi, skåpbil, pickup eller campingbil. Mer specs? Okej, största batterikombinationen är på 45 kWh och ger 600 kilometer i räckvidd där solceller på taket maximerar räckvidden.

Elmotorn har en effekt på 15 kW (21 hk) med maximal toppeffekt på 56 kW (75 hk). Topphastigheten ligger på 100 kilometer i timmen. De första leveranserna förväntas starta under 2023 och grundpriset är på cirka 190 000 riksdaler.

Läs mer på www.electricbrands.de.

09 Nov 2022 Nyheter