Clean Motion lanserar solcellsdrivet transportfordon - Transportbilsdagen

Clean Motion lanserar solcellsdrivet transportfordon

Solceller på taket, räckvidd på 20 mil och en topphastighet på 60 kilometer i timmen. Göteborgsbaserade elfordonstillverkaren Clean Motion visade nyligen upp det trehjuliga fordonet EVIG för världen.


Ni kanske minns att Clean Motion lanserade sitt första trehjuliga fordon, Zbee, 2010 men nu är det alltså dags för ett nytt trevligt elfordon, idealisk för varudistribution i städer. Solcellstaket på 2,5 kvadratmeter gör att räckvidden blir imponerande 200 kilometer. Därmed är blivande ägare av EVIG inte lika beroende på en väl utbyggd laddinfrastruktur.

Enligt Clean Motion har EVIG marknadens lägsta fordonsvikt sett till godsvolym — fordonet väger enbart 250 kilo och lastutrymmet ligger på utmärkta 2,5 kubikmeter. Sedan tidigare har Clean Motion samarbete med såväl Bosch som Sortimo och EVIG kan alltså anpassas smidigt för hantverkare när det kommer till fordonsinredningen. 

Läs mer på www.cleanmotion.se

 

 

08 Nov 2022 Nyheter