En uppdaterad klassiker — möt nya Fiat e-Ducato

Fiat lanserar e-Ducato — en helt eldriven version av sin populära transportbil.

Det har varit något av en kärlekshistoria. Ja, jag syftar förstås på bandet originalmodellen av Fiat Ducato haft med dess anhängare i 40 år. Romantiken lär inte bli mindre nu. Fiat lanserar nu nämligen en helt eldriven version, Fiat e-Ducato, som kan fås i tre olika längder och höjder. Tittar vi närmare på elmotorn så blir vi inte besvikna då den har ett maximalt vridmoment på 280 newtonmeter. Effekten? Uppemot 90 kilowatt (cirkus 122 hk). Noll till 50 km/h gör e-Ducato på fem sekunder.

Fiat erbjuder två batteripaket; det ena på 47 kWh och det andra på 79 kWh. Räckvidd är gångbart i många sammanhang, i fallet e-Ducato kommer du 280 kilometer, enligt WLTP, på det större batteriet och upp till 370 kilometer vid stadskörning. Det mindre batteriet har en räckvidd på 170 kilometer, och upp till 235 kilometer vid stadskörning. Inte illa pinkat. På lastningsfronten har e-Ducato en lastvikt på nära två ton och en lastkapacitet från 10 till 17 kubikmeter. Läs mer på www.fiatprofessional.se.