Provkört Renault Kangoo - Transportbilsdagen

Det mesta är nytt i nya Kangoo

Nya Kangoo är ett mycket lyckat bilbygge. en helt ny bil, från topp till tå. Bilen har moderna digitala förarstöd i nivå med de mest namnkunniga konkurrenterna. Renault är dock ensamma med en innovativ lösning som underlättar lastning från sidan.

Det har Renault löst genom att plocka bort b-stolpen, som nu är integrerad i sidodörren och den högra framdörren. Sidoöppningen, som nu är på hela 1,45 meter, kan mycket väl vara räddaren i nöden när du inte kommer åt att lasta via bakdörrarna. Antagligen ett behov främst för hantverkare i storstadsmiljö. Om du fäller passagerarsätet är lastlängden drygt tre meter. Mellanväggen går att få som hel eller svängbar utifrån de behov du har. Ett minus med den nya lastlösningen är dock att öppningen mot skåpet ger högre ljud i hytten. Bilen delar för övrigt bottenplatta med flera av Renaults personbilsmodeller.

Med bortplockad B-stolpe blir det en stor öppning på sidan.
Bilen har det mesta du kan få i utrustningsnivå i nivå med personbilars.

Stabil på landsväg

Nya Kangoo håller samma höga nivå på körkomforten som de mest populära konkurrenterna. Bilen går mjukt och stadigt på landsväg. Tillsammans med det nya multimediasystemet EASY LINK och den nya instrumentpanelen är bilen en trevlig upplevelse. Allt exponeras på en 8-tums multimediaskärm, i färg så klart.
Liksom konkurrenterna har även nya Kangoo det mesta du kan få i utrustningsnivå i en modern personbil. Säkerhetsmässigt har bilen också fått sig ett lyft, med bland annat döda-vinkeln-varning och en digital backspegel. Den digitala backspegeln finns sedan tidigare i det större skåpet Renault Master och ger utmärkt sikt bakåt, även med en mellanvägg och plåtade bakdörrar. När personbilsvarianten av Kangoo nyligen testades av EuroNCAP fick den fyra av fem stjärnor.

 

 

Kangoon finns både som diesel- och bensinmodell. Under 2022 kommer den som elbil.
Med risk för att vara tjatiga, men Renault Kangoo vann nyligen titeln årets transportbil 2022.

Vi välkomnar autobroms

Några andra nya funktioner som kan vara till stor nytta är släpvagnsstabilisering och autobroms som även fungerar vid stadskörning för att varna och undvika kollision med cyklister och gångtrafikanter.
Den nya modellen har också nya bekväma säten som ökar komforten. Nya Kangoo utsågs nyligen till årets transportbil 2022, vilket är ett kvitto på att bilen tillhör de hetaste i den lilla transportbilsklassen.
Lastutrymmet på den bil som släpptes nyligen är från 3,3 till 3,9 kubikmeter. Under 2022 lanseras en längre modell med skåpvolym från 4,2 till 4,9 kubikmeter.

 

”Nya Kangoo är ett mycket lyckat bilbygge”

Diesel och bensin

Bilen finns både som diesel och bensindriven modell. Bensinmotorn har 130 hästkrafter medan dieselmotorerna finns med 95 eller 115 hästkrafter. Samtliga tre motorer har i dag manuell växellåda, men kommer snart med automatlåda.
För dig som redan bestämt dig för att det nu är dags att slopa fossildrivet kommer Renault släppa en 100 procent eldriven bil under 2022. Kangoo E-Tech Electric har en räckvidd på 230 kilometer, enligt WLTP. När transportbilarna nu äntligen börjar komma upp i räckvidd är förutsättningarna plötsligt bättre att slå till på en elbil, åtminstone för dig som har tillgång till vettig laddning och är beredd att betala ett högt inköpspris.

 

Ekonomi

-

 • Grundpris: 168 900 kr
 • Första förhöjd leasingavgift: 34 000 kr
 • Leasingtid: 36 månader 
 • Leasingavgift/månad: 3 190 kr
 • Restvärde: 55 000 kr
 • Bränslealternativ l/100 km (blandad körning): Bensin/Diesel, fr. 6,8/5,2

Övrig information

-

 • Komfort/känsla/köregenskaper:
  Smidig bil med god körkomfort
 • Motoralternativ (bensin/ diesel):
  130 hk och 95/115 hk
 • Lastutrymme: 3,3–3,9 m2, 4,2–4,9 m2 (långa versionen lanseras 2022)
 • Växellåda: 6-vxl man/aut
 • C02-utsläpp i g/km(bensin/ diesel): 152/137
 • Max lastvikt/dragvikt: 600/1 500 kg
 • 2- eller 4-hjulsdrift: 2WD

Bra

.

➔ God körkomfort

➔ Lyckade moderna digitala
förarstöd

➔ Den innovativa lösningen som
underlättar lastning från sidan

➔ Kommer snart som 100 procent
eldriven bil

Dåligt

.

➔ Den nya lastlösningen med öppning mot skåpet ger högre ljud i hytten

* Restvärdet beräknas på en uppgiven körsträcka av 3 000 mil/år. I leasingavgiften ingår även försäkringen under leasingperioden, som omfattas av trafik, delkasko och vagnskadegaranti. Leasingen baseras på Wasa Kredit:s prissättning i december 2021. Kontakta gärna andra som erbjuder leasing för att jämföra. Alla priser och restvärdet är exkl. moms. För dagsaktuella priser, kontakta respektive leverantör.

Webb: renault.se

 

13 Dec 2021 Tester Transportbilar