Blixten mcFord - Transportbilsdagen

Blixten mcFord

Nu är den här, den helelektriska pickupen från Ford vi alla har väntat på: F-150 Lightning.

Om det är något vi har lärt om oss om elbilar så är det att kraften levereras så fort gaspedalen trycks ned. Och inte är det någon skillnad här. Med 563 hästar och det högsta vridmomentet i en F-150 någonsin (1 051 Nm) är det här en pickup som bokstavligen levererar. Dubbla motorer driver fyrhjulsdriften, som för övrigt är standard, och lastkapaciteten ligger på dryga tonnet med en dragkapacitet på 4,5 ton.

Förutom att vara stark är den även smart. ”Den smartaste och mest innovativa pickupen Ford någonsin har byggt” till och med. Det innebär bland annat sömlös mjukvaruuppdatering, intelligent släpdragning, backup-ström till bygget, plus en större pekskärm. 0–100-tiden går på under fem sekunder och räckvidden hamnar på 370–480 km beroende på batteri. F-150 Lightning hamnar på marknaden våren 2022.

Läs mer på WWW.FORD.COM

09 Jul 2021 Nyheter