Volkswagen Caddy har världspremiär! - Transportbilsdagen

Den 5:e generationen av Volkswagen Caddy har världspremiär!

Nästa generation av en av Sveriges populäraste Transportbilar introducerades igår, med planer på marknadsintroduktion i slutet av året.

Den 20:e Februari i Düsseldorf var det världspremiär för 5:e generationen av den versatila VW Caddy. Denna mycket populära modell har stått som Sveriges mest köpta transportbil år efter år, och med denna generation tillkommer ett helt gäng nya avancerade teknologier.

Då denna Caddy baseras på MQB-plattformen så för det med sig bland annat ett förarassistentsystem, vilket bidrar till både gäller säkerhet och underlättar själva körningen. Det utlovas även renare utsläpp tack vare de nya TDI-motorerna, och även ett uppkopplat infotainment-system hänger med!

Sedran, CEO för VWCG, uttalar sig såhär: “Med större utrymmen, perfektion i varje detalj, ny teknik och en ny dynamisk design tar nya Caddy ett stort kliv framåt”.

Nya Caddy beskrivs som “en smartphone på hjul”.

MQB-plattformen ger onekligen en rad tekniska möjligheter, och formgivarna har inte tvekat till nydesign. Exempelvis så kommer denna Caddy med nya exteriöra funktioner i stil med elektrisk stängningshjälp för bakluckan och skjutdörrarna, nya LED-strålkastare och ett panoramasoltak.

 

 

     KORT OM NYA CADDY

  • Byggd på MQB-plattformen
  • Nya TDI-motorer som reducerar NOx-utsläpp
  • Digitala och uppkopplade funktioner, beskrivs som “segmentets smartphone”
  • Rymlig insida som lastar upp till två Europallar
  • 19 olika assistanssystem ger både säkerhet och bidrar till lättkördheten.

    Vill du se fler detaljer? Klicka här!
21 Feb 2020 Nyheter