Två plug-in-hybrider och en Eco Blue diesel - Transportbilsdagen

Två plug-in-hybrider och en Eco Blue diesel

Rubriken skulle kunna få en att tro att det handlar om någon form av romantisk Sci-Fi film från 80-talet med Steve Guttenberg i huvudrollen, som man förmodligen ändå inte hade sett.

I väntan på att Hollywood snappar upp på idén kan vi berätta att det handlar om nya transportbilar från Ford: Transit Custom och Tourneo Custom, som nu kommer som plug-in-hybrider. Det innebär att det under korta sträckor, upp till 56 km,
går att brumma (?) sig fram helt utsläppsfritt. 

Trots ett batteripack under golvet rymmer Transit Custom plug-in-hybrid ändå en nettolast på 1 130 kg och en lastvolym på 3,6 m3. Tourneo Custom plug-in-hybrid, bygger på samma teknik som hos Transit Custom, och rymmer hela firman med sina nio sittplatser. 

Men det är inte allt, Ford presenterar även en annan nyhet: nya Ford Transit, som erbjuds med en 2,0-liter Eco Blue dieselmotor som ökar bränsleeffektiviteten med upp till sju procent. Läs mer på www.ford.se

28 Nov 2019 Nyheter