EZ-FLEX lär oss om framtiden

Renault EZ-FLEX är en experimentell elbil framtagen för leveranser och budbilskörning i storstadsmiljöer.

Enligt prognoser spås antalet varutransporter att fyrdubblas till 2050. Renault har därför tagit fram detta koncept för en hållbar framtid – en lätt, uppkopplad, autonom och eldriven transportbil med en räckvidd på 15 mil. För att anpassa sig till föraren är bilen utrustad med ett gäng sensorer som mäter av allt från körstil till vilka vägar man väljer att köra. Måtten på EZ-FLEX är 3,86 m i längd och 1,65 m i bredd, med en höjd av 1,88 m. Skåpet rymmer 3 m3 och svängradien är inte mer än 4,5 m. Det som ligger närmast för EZ-FLEX är en två år lång utvärdering där tolv bilar lånas ut till proffs inom olika yrken. Läs mer på www.group.renault.com

26 Aug 2019 Nyheter Elbil Renault Budbil