Ensamvarg med tjurhorn - Transportbilsdagen

Ensamvarg med tjurhorn

En Dodge Ram är en stor bil i sin natur, det vet vi. Släng på tilläggsnamnet Heavy Duty så vet vi också att det är dags att bli rädd.

Om det dessutom är en limiterad utgåva är det frågan om man ens bör kliva ur sängen. Dodge lanserade nyligen en specialversion, en riktig ”Texas Truck” på DFW Auto Show i Dallas i våras. Specialmodellen, som fått det överdrivet amerikanska namnet Ram Heavy Duty Lone Star, kommer endast distribueras i ”the Lone Star State”, nämligen Texas. Men det stoppar inte någon med lite för mycket pengar och luddiga framtidsplaner från att importera en till Sverige. Pickupen kommer både som 2500 och 3500-modell, med två inredningsval i fyra olika färger, olika säteskonfigurationer, två- eller fyrhjulsdrift och olika karosserilängder. En 410-hästars 6,4-liters HEMI V8 med en åttastegad automatlåda är standard. Därutöver kan man få 3500-versionen med en 6,7-liters Cummins Turbo Diesel, samt en något svagare Cummins-motor passande både 2500 och 3500. Dodge gjorde just ”America great again”. I skrivande stund är den enda tillgängliga bilden den ni ser högst upp! Läs mer på www.ramtrucks.com

08 Jul 2019 Nyheter