Toyotas nya proffs.

PROACE CITY heter Toyotas nya lätta transportbil, utvecklad tillsammans med PSA-gruppen.

Nya PROACE erbjuds i två längder, 4,4 och 4,7 meter, och finns förutom som skåpbil även som personbil under namnet PROACE CITY Verso. Skåpbilen erbjuder lastmöjligheter upp till 1 000 kg med en lastvolym om 3,3 alternativt 4,3 m³.

Motoralternativen är både diesel- och bensindrivna från 75–130 hästar, med en åttastegad automatlåda eller en fem- eller sexstegad manuell som växellådsalternativ. Standardutrustning är bland annat autobroms, vägskyltsassistent, Smart Load Indicator, eCall för automatisk anslutning till räddningstjänsten om en allvarlig olycka är framme samt en trötthetsvarnare som rekommenderar föraren att ta en paus om man kört på för länge. Det sistnämnda låter som en intressant grej att införa här på redaktionen.

Som tillval finns bland annat även trådlös mobilladdning och panoramatak med elektrisk skuggfunktion. Fler smarta funktioner finns än vad det finns utrymme att skriva om, men vi kan i alla fall klämma in att försäljningen startar 2020. Läs mer på www.toyota.se

06 Maj 2019 Nyheter Skåpbil