”Är ni inte underhållna?” - Transportbilsdagen

”Är ni inte underhållna?”

Så ropade Russell Crows karaktär i filmen Gladiator, efter att ha riskerat både liv och lem inför en blodtörstig publik i Colosseum.

Inte fullt lika blodtörstig, men ack lika cool, är Jeeps nya pickup. En Jeep pickup klingar på något sätt lite konstigt, trots att det borde det vara det mest självklara som finns i bilvärlden. 27 år efter Jeeps senaste pickup kommer nu Gladiator, en riktigt snygg bil som till att börja med kommer med två motoralternativ: en 3-liters EcoDiesel V6:a på 260 hk samt en 3,6-liters Pentastar V6:a med 285 hästar. Växellådorna som erbjuds är en sexväxlad manuell och en åttaväxlad automat.

Gladiator lastar upp till 725 kg och drar upp till 3,5 ton, och fyrhjulsdriften ser till att du kommer fram överallt. Bilen kommer i fyra olika varianter: Sport, Sport S, Overland och Rubicon, som skiljs åt bland annat via olika karosseri- och inredningsdetaljer och utväxlingar anpassade för olika typer av körning. Vill du sticka ut lär du skaffa en Gladiator. Nu är ni väl ändå underhållna? Läs mer på www.jeep.com

30 Apr 2019 Nyheter