Den perfekta flyktbilen - Transportbilsdagen

Den perfekta flyktbilen

För alla bankrånare i 60-talets Storbritannien var Ford Transit bilen att ha: rymlig, pålitlig och kvick nog att komma undan ”Old Bill”.

Den första generationen rullade av produktionslinjen 1965 och kostade inte mer än 560 pund. Nästan 55 år och ett antal generationer senare är det dags för den senaste versionen, som är smartare än någonsin, ännu mer praktisk och mer uppkopplad än Samir Badran. Totalt finns fyra drivlinor att välja mellan, på upp till 185 hästar och 415 Nm vrid. Bland motoralternativen finns den senaste generationens 2,0-liters Ford EcoBlue diesel. Flera smarta hjälpmedel finns, bland annat blinda-fläcken-varnare, varningssystem för korsande trafik och aktiv parkeringshjälp.

En adaptiv farthållare gör livet på vägarna mindre långtråkigt och mer ekonomiskt. Nya Ford Transit går även att välja i chassiutförande och kan anpassas som pickup, med tippvagn eller som kylfordon bland annat. Finns även som minibuss. Om du är ute efter en bankrånarbil funkar den eventuellt för det också – dock inget som vi skulle veta någonting om. Läs mer på www.ford.se

 

17 Mar 2019 Nyheter