En ruggad eldriven pickup - Transportbilsdagen

En ruggad eldriven pickup

Är du tillräckligt gammal (eller ung) för att känna till filmen Judge Dredd, och blir mjuk och fjantig på insidan när du tänker på den? Då kanske du också går igång på denna skapelse från Atlis Motor Vehicles.

Atlis XT är en i raden av alla nya elpickisar som dyker upp på marknaden, och denna tar oss ännu närmare framtiden. Några av finesserna är en begränsad självkörningsfunktion, backspeglar som ersatts av kameror som täcker alla tänkbara vinklar bakåt, samt en beräknad räckvidd på 48, 64 eller 80 mil beroende på modell. Enligt Atlis själva ska det dessutom gå att ladda på en kvart via deras Atlis Motor Vehicles Advanced Charging Station.

Bilens samtliga system styrs via en touchskärm i mittkonsolen. Lastutrymmet är stort. Eftersom det traditionella motorblocket är borta går det att använda utrymmet i fram för att lasta utrustning och andra förnödenheter. Eller lasta i flaket, som finns i längderna 1,95 och 2,4 m. Toppfarten ligger på 193 km/h och 0–100 km/h går på 5 sekunder. Maxlast är upp till 2,2 ton och den maximala dragvikten är upp till 7,7 ton. Flaket går även att utrusta med eluttag och kompressor. Olika ägandemodeller kommer att erbjudas, där en prenumeration av bilen blir en av dem. Atlis XT beräknas vara tillgänglig 2020. Läs mer på www.atlismotorvehicles.com

03 Feb 2019 Nyheter