Bilder 2022

Årets event är nu genomfört! Tack alla besökare och utställare som kom till transportbilsdagen 2022. Hade du inte möjlighet att delta i år, så kan du ta del av dagen via vårt bildspel här!

Sverigepremiär för nya Ford Ranger Raptor på Transportbilsdagen. Stundtals var det kö vid Fords monter för att provköra bilen.
Solsken och ett 50-tal transportbilar att provköra. Utsikten från Solvallas läktare kunde definitivt ha varit sämre.
Ett skepp kommer lastat. Festools 15 meter långa trailer på Solvallas travbana.
Eldrivet, modell större. Arbetsbil hade utrustat sina Iveco-modeller med kranar från Fassi och tippflak från franska Afhymat.
Dogde RAM Limited från Exclusive Cars på Solvallas grus.
Per Günell och kollegorna från Bott systems hade självklart med sig en av förra Transportsbilsdagens stora publikfavoriter, ”bott-hunden” Sigge, då man visade sitt lätta aluminium-system vario3, som är fullt kompatibelt med Festools systainers.
Mats Andersson från Mapro Systems med nya, lätta snöbladet King Bore med bladsektioner i polyten, som för dagen monterats på en Toyota Hilux.
Eldrivet skåp till hösten? Maxus e-Deliver 9 kommer med tre storlekar på batteripaketet. Med det största( 88,5) kWh har du en räckvidd på upp till 296 km.
Plattan i mattan! En del av bilarna var ute och snurrade så pass frekvent att de fick ställas för att kylas av.
Bosch hade självklart med sig batteridrivet från det nya 18V BITURBO-sortimentet.
Verktygsgodis deluxe. Mingel i FLEX monter på Powertool Pro Event.
Mattias från MP Keramik & Plattsättning var på Transportbilsdagen främst för att kika på elbilar och hybrider, samt bilinredning. – En bil jag är sugen på är hybridversionen av Ford Custom, [Ford Transit Custom Plug-in Hybrid], säger Mattias. Tyvärr så lär jag nog få vänta med att köpa en fram tills 2023–2024. Jag gillar att det numera är verktyg på Transportbilsdagen. Det är någonting man saknat
Ett monster på Solvalla. Nya Dodge Ram TRX erbjuder 710 hästkrafter direkt från fabrik.
Erik Borgvall med nya Ford Ranger Raptor, en bil som många besökare hade åkt långväga ifrån för att få provköra på Transportbilsdagen. Utöver Raptorn visade Ford även upp en del eldrivet. En bil som snurrade frekvent på banan var till exempel den nya, helelektriska versionen av Ford E-Transit
Första gången på Transportbilsdagen för Iveco-återförsäljaren Arbetsbil, som bland annat hade med sig modeller som Iveco 35S, Iveco 35C, Iveco 70 och Iveco 35-180 (med dubbelhytt). Flera av bilarna var dessutom utrustade med kranar från Fassi och tippflak från franska Afhymat – Jag är väldigt nöjd med dagen, säger Björn Eriksson. Vi har haft mycket kunder, och fått många nya prospekt som vi ska följa upp de närmaste dagarna.
99 procent mindre vattenförbrukning. Första gången på Transportbilsdagen för klimatsmarta biltvätts-tjänsten Woshapp, som erbjuder bokning via app och skonsam handtvätt med mikrodukar.
Veho bil hade bland annat med sig Mercedes-Benz eldrivet i form av eSprinter och Mercedes-Benz eVito, som båda rullade frekvent på banan under dagen På bilden: Stefan Åström med Mercedes-Benz Citan, som även den snart kommer som elbil, och då med en räckvidd på 285 km.
Daniel från Hörnfeldts Bygg & Glas Entreprenad var på plats med kollegan Alex för att kolla på en nya bil till företaget, och för att testa verktyg. – En bil som Ford Raptor är såklart jäkligt spännande att provköra, men kanske inget vi skulle köpa som arbetsbil i dagsläget, säger Daniel. Den kostar ju en del, och dessutom behöver vi en bil med ett större flak. Vi har kollat en del på eldrivet också, men eftersom vi bor i Norrtälje så är det kanske inte helt optimalt för oss med en elbil i dagsläget, även om räckvidderna blir bättre.
”En dopad 55:a”. Viktor Wernström från Festool med nya sänksågen TS 60 med KickbackStop-teknik som kommer i oktober, en snabbare och starkare version med större sågdjup än föregångaren Festool TS 55.
Tim och kollegan Markus från Ljungberg Snickare, som både nyligen investerat i nya transportbilar, Toyota Hilux för Tim respektive Custom Transit (den långa modellen med dubbeldörr) för Markus, var på plats för att kika på inredning till de nya fordonen. Och för att klämma och känna på verktyg. – Att ha verktyg och transportbilar samlat var en riktigt bra ide, säger Tim. Vi kör själva Festool, så det var såklart extra kul att se dem här.
”Fungerar det med den vinkeln?”. Demonstration av 40V kap- och gersågar i Makitas monter.
Ett helt nytt bilmärke hos RSA Sverige är storsatsande kinesiska BYD (Build Your Dream), som bara under första halvåret 2022 tillverkat över 640 000 eldrivna personbilar. På bilden: Taulant Jonuzi med modellen T3, som kommer med en räckvidd på 265 km. – Det har vart fullt fart hela dagen, säger Taulant. Alla säljarna har fått bra med leads. Fokus just nu är att bygga upp återförsäljarnätverket för BYD, för att kunna få ut bilarna under hösten.
Renault hade fokus på eldrivet. Med sig hade man bland annat den eldrivna versionen av ”Årets Transportbil 2022”, Renault Kangoo, samt nya Renault Master som begåvats med ett större batteri, och därmed större räckvidd.
Håkan Anderson på Exclusive Cars med en av de bilar som tveklöst snurrade mest ute på Solvallas grus under dagen, nya Dodge Ram TRX som kommer med över 700 hästar direkt från produktionslinan. Med sig hade man även andra fulladdade pickisar som Dogde RAM Limited och Ford F-150. – Alla våra bilar har varit ute i princip hela tiden, precis som vanligt på Transportbilsdagen, säger Håkan. T-rexen [Ram TRX] har vi till och med fått ställa av för att kyla ned några gånger. Folk gasar ju för fullt med den. Vi har haft bra samtal med kunder under dagen, och fått många leads att jobba med.