Officiellt: Här är nya, lyxiga Ford Ranger Platinum - Transportbilsdagen

Officiellt: Här är nya, lyxiga Ford Ranger Platinum

Nu är det officiellt. Nya, lyxigare pickupen Ford Ranger Platinum är här och kommer inom kort vara tillgänglig att beställa på den svenska marknaden.


Enligt Ford själva höjer nya Ford Ranger Platinum, som offentliggjordes på tisdagen, "lyxen till en ny nivå i Ranger-familjen". Platinum-versionen kommer, bland annat,
 med exklusiva exteriördetaljer och finish, matchad av en elegant och modern läderklädd kupé.

Under huven återfinns Fords vassa 3,0-liters V6-turbodieselmotor (240 hk), med en drivlina vars konstruktion bäddar för "en ansträngningsfri prestanda" enligt Ford. Likaväl utlovas ett "exceptionellt vridmoment för säker lastkörning och bogsering upp till 3 500 kg".

"Komfort och teknik"

– Ford Ranger har satt standarden för prestanda, mångsidighet och kapacitet i pickup-segmentet, och nu sätter den standarden för lyx, säger Hans Schep, general manager på Ford PRO Europa.

– Den fantastiska nya Ranger Platinum kommer att passa kunder som uppskattar nivån av komfort och teknik från avancerade landsvägsbilar, men som förlitar sig på den tuffhet och allsidiga produktivitet som konsekvent gör Ranger till Europas försäljningsledare för pickuper.

Produktionen för Sverige av Ford Ranger Platinum är planerad att påbörjas april 2023 och första kundleveranserna är planerade efter nästa sommar.

Läs mer på www.ford.se

 

 

30 Nov 2022 Nyheter