Sverigepremiär för nya Ford Ranger Raptor på Transportbilsdagen - Transportbilsdagen

Sverigepremiär för nya Ford Ranger Raptor på Transportbilsdagen: "Unik modell"

Sugen på att känna på nya, heta Ford Ranger Raptor? Då gör du klokt i att besöka Ford under årets upplaga av Transportbilsdagen.

– Nya Ranger Raptor är speciell med sin tuffa pickup-attityd och prestanda, säger Camilla Blixt, kommunikationsansvarig CV på Ford Sverige.

Nya Ford Ranger Raptor är bara det ett synnerligen gott skäl att besöka Transportbilsdagen på Solvalla. Ett tufft vrålåk, som lär dra till sig blickar. 

Ranger Raptor är dock inte det enda Ford kommer bjuda på. E-Transit kommer också vara på plats på Transportbilsdagen den 26 augusti och är Ford:s första helt eldrivna transportbil. 


– Modellen har även fått guld i Euro NCap (European New Car Assessment Program) för sina avancerade förarassistanssystem. Säljs som skåp- eller dubbelchassi och har en räckvidd på upp till 402 km i stadstrafik och kan snabbladdas 15-80 procent på bara 34 minuter. Det vill säga; perfekt att ladda under lunchrasten, säger Camilla Blixt, kommunikationsansvarig CV på Ford Sverige.

Men det är inte allt som Ford tar med sig i nyhetsväg. Vad får vi se mer?

– Nya Tourneo Connect – denna mångsidiga transport/familjebil med upp till 7 säten, eller om man hellre vill – skapa gott om lastutrymme då inredningen är flexibel. Vi kommer även visa upp helt nya Ranger Raptor.

Finns det något ni erbjuder, som utmärker er jämfört med era direkta konkurrenter?

– Ford har ett brett transportbilsprogram med över 1 000 valbara möjligheter att anpassa bilarna på olika sätt för att tillgodose våra kunders specifika behov, men en lite mer unik modell är Ranger Raptor med sina specifika egenskaper. E-Transit är en av de främsta elbilarna avseende lastförmåga och räckvidd. Dessutom har den ProPower Onboard som jag tror vi är ensamma om. 

Om du får plocka ut någonting i ert sortiment, vad lyfter du fram då? 

– Man vill såklart helst lyfta alla Fords modeller då de har sina specifika funktioner beroende på ändamål och kundernas olika behov. Men extra kul är det såklart med de nya helt eldrivna modellerna Ford E-Transit samt den kommande Ford E-Transit Custom som börjar produceras under 2023. Nya Ranger Raptor är också speciell med sin tuffa pickup-attityd och prestanda.

Varför ska man besöka just er under Transportbilsdagen?

– För att klämma och känna på våra produkter, prata med våra duktiga säljare och givetvis ta en tur med bland annat nya E-Transit. Uppleva komforten och hur tyst den är samt Pro Power Onboard som är ett 230w-uttag bak i E-Transit, som möjliggör laddning av exempelvis verktyg på ett smidigt och enkelt sätt.

Finns det några trender vi kan se kring transportbilar och vart utvecklingen pekar på inom den närmsta framtiden?    

– Mer elektrifierat. Senast 2035 har Ford åtagit sig att ha nollutsläpp för all fordonsförsäljning i Europa och strävar efter koldioxidneutralitet i hela sitt europeiska fotavtryck av anläggningar och leverantörer.

Föranmäl dig till årets upplaga av Transportbilsdagen här.

01 Aug 2022 Nyheter