Provkör Årets Transportbil på Transportbilsdagen: "Är unikt med nya modellen" - Transportbilsdagen

Provkör Årets Transportbil på Transportbilsdagen: "Är unikt med nya modellen"

Vinnaren av utmärkelsen Årets Transportbil 2022, Renault Kangoo, är självklart på plats på årets Transportbilsdagen. Men det förväntas inte vara allt, som Renault visar upp på Solvalla i augusti.

– Vi hoppas även kunna visa vår nya version av Master E-Tech 52 kWh, med ett större batteri och längre räckvidd än tidigare, säger Kristoffer Bernström, försäljningschef mot företag på Renault Nordic AB.

Nya Renault Kangoo blev snabbt en framgångssaga och vann sedermera priset som Årets Transportbil 2022 när en jury bestående av 24 europeiska transportbilsjournalister fick säga sitt.

Så när vi ställer frågan om Renault kommer med några nyheter under Transportbilsdagen den 26 augusti, så är det, inte otippat, precis vad vi kan förvänta oss.

– Absolut! ”Van of the Year 2022”, närmare bestämt nya Kangoo premiärvisas i sitt hundra procent elektriska utförande. Sverige mest sålda eltransportbil kommer nu med 1 500 kg dragvikt samt en WLTP-räckvidd upp till 300 km, säger Kristoffer Bernström, försäljningschef mot företag på Renault Nordic AB.


– Vi hoppas även kunna visa vår nya version av Master E-Tech 52 kWh, med ett större batteri och längre räckvidd än tidigare. Med den eldrivna versionen av Master kompletteras vårt redan breda utbud av transportbilar i den större klassen.

Om du får plocka ut någonting i ert sortiment, vad lyfter du fram då?

– Med vårt breda produktutbud är vi den givna totalleverantören till företagen. Oavsett drivmedel eller syfte. Det är svårt att lyfta något specifikt då vi nyligen lanserat så mycket nya modeller samt ständigt har mycket nytt på gång. Men måste jag välja någonting är det dragvikten på Kangoon. 1 500 kg, oavsett drivmedel, är långt mer än vad konkurrenterna kan erbjuda.

Varför ska man besöka just er under Transportbilsdagen?

– Förutom att prata totallösningar på transportbilar och provköra det senaste i vårt sortiment, har vi även tävlingar och annat roligt under dagen.  

Finns det några trender vi kan se kring transportbilar och vart utvecklingen pekar på inom den närmsta framtiden?

– Snabbare omställning till fossilfri körning. Det är nu vi verkligen börjar se ett ökat intresse för eldrivna transportbilar, men även andra fossilfria alternativ, till exempel vätgas. Inom det sistnämnda har Renault självklart produkter som står inför lansering.

Föranmäl dig till årets upplaga av Transportbilsdagen här.

01 Aug 2022 Nyheter