En topgun på marken

Tredje generationens Ford F-150 Raptor är här, och den är bättre och mer uppkopplad än någonsin.

Att den är uppkopplad innebär att den till och med blir bättre med tiden i och med att mjukvaran successivt uppdateras. Ytterligare en finess är att den har hämtat inspiration från en annan Raptor, nämligen stridsflygplanet F-22 Raptor.

Detta syns bland annat på luftintagen på huven och ovandelen av framskärmarna. För första gången erbjuds även Raptor med 35” eller 37” hjul – vilket är störst i sin klass i pickupsegmentet. Och motorn? Även denna är en tredje generationens enhet: en 3,5-liter EcoBoost med dubbelturbo. Växellådan är en tiostegad automat och dragkapaciteten har höjts till 3,7 ton. Den robusta hjulupphängningen ger god väghållning men även sinnesro om ni vill åka på safari, och med appen FordPass kan flera av bilens funktioner styras på avstånd. Det sägs även att en Rmodell är på väg. Mums.

Läs mer på www.ford.com