Open Vivaro nu med elektrisk drivlina

OPEL VIVARO erbjuds nu med elektrisk drivlina med suffixet ”e” i modellnamnet.

Inledningsvis erbjuds Vivaro-e med två olika batterier: 50 och 75 kWh, vilket enligt WLTP ska ge en räckvidd på 230 respektive 330 km. Vivaro-e byggs på EMP2- plattformen, det vill säga samma plattform som en rad andra bilar i PSA-gruppen (bland annat Toyota ProAce, och Citroën Berlingo) och kommer även att följas av Opel Combo-e under nästa år.

Den elektriska drivlinan alstrar en effekt på 100 kW, ungefär 136 hk, och laddning till 80 procent sker på en halvtimme med snabbladdare. Lastutrymmet börjar på 4,6 m3 och kan utökas till 5,1 m3 tack vare FlexCargo-genomlastningen på passagerarsidan. Vivaro-e erbjuds dessutom i en längre version, då med utökat lastutrymme. I och med den rådande coronapandemin och inställda mässor har Vivaro-e ännu inte kunnat visats upp. Däremot finns det en chans att vi får se den på transportbilsmässan IAA som är planerad att gå av stapeln i Hannover i slutet på september. Vi håller tummarna.

Läs mer på WWW.OPEL.COM