Framtiden är inte vad den brukade vara…

Cybertruck är som ingen annan pickup på marknaden.

Men det är lite så Teslas grundare Elon Musk jobbar. Cybertruck avtäcktes i slutet på november och har fått både ris och ros för sin djärva design. I sociala medier har det mestadels varit ris: den ser bland annat ut som något en fyraåring hade kunnat rita på en ”Etch A Sketch”. Ni vet, den där röda ritplatten med två vita rattar i hörnen på nederkanten. Oavsett vad är den här nu, och den erbjuds med tre olika drivlinor: bakhjulsdriven med en enkel elmotor, fyrhjulsdriven med dubbla elmotorer samt fyrhjulsdriven med trippla elmotorer. 0–100 km/h-tiden beräknas till 6,5, 4,5 respektive 2,9 sekunder med en räckvidd från cirka 40–80 mil. Lastvolymen är kring 9 m2 och bädden drygt 2 m lång. Cybertruck har en dragkapacitet mellan 3–6 ton och markfrigången är 40 cm, som även går att justera. När denna text skrivs har Tesla tagit emot 146 000 förbeställningar med ett beräknat värde på 8 miljarder dollar. Produktionen planeras komma igång i slutet på 2021. Läs mer på www.tesla.com

09 Dec 2019 Nyheter Tesla