Premiär för el i premiumklassen - Transportbilsdagen

Premiär för el i premiumklassen

Mercedes-Benz är först på bollen med att lansera en eldriven minivan i premiumklassen.

Det handlar om EQV, en transportbil som kan fås med sex, sju eller åtta sittplatser. Två chassilängder finns att välja mellan: standard på 5 140 mm och lång på 5 320 mm. Motorn på 150 kW (motsvarande 201 hk) sitter i fram och driver framhjulen. Batteriet på 90 kWh ger en preliminär räckvidd på 405 km. Har ni bråttom att komma iväg efter en lång tur kan batteriet laddas från 10 till 80 procent på under 50 minuter – färdigt innan du hinner diska matlådan! MBUX, Mercedes-Benz röststyrda infotainmentsystem, är standard i EQV, och även anpassat för att visa laddstatus, energiflöden och räckvidd. Hade ni vägarna förbi IAA-mässan i Frankfurt fanns EQV även att se IRL, så att säga. I Sverige börjar den säljas 2020. Snart kan vi förhoppningsvis även meddela vilka svenska priser som gäller. www.mercedes-benz.se

27 Nov 2019 Nyheter