Amerikansk el

Vad förknippar man vanligtvis en pickup med? Kanske USA, flanellskjortor och bränsletörstiga V8-motorer?

Även om det sistnämnda låter kul så är det inte särskilt miljövänligt i vårt miljömedvetna samhälle. Nu meddelar dock Ford att en eldriven F-150 är på väg. Riktigt oamerikanskt, men kanske i fas med planeringen kring att göra Amerika fantastiskt igen? Det kan vi inte svara på. I dagsläget finns det heller inga uppgifter om bilens prestanda. Däremot har de gjort en kort promotionfilm om pickupen, där den visar att den ”åtminstone” klarar av att släpa ett 500 ton tungt tåg efter sig. Det är knappt så man tror sina ögon! Hur de lyckades hitta en bogserlina som håller, är den egentliga frågan. Vi svarar därmed som Tom ”Maverick” Cruise gör i trailern till nya Top Gun-filmen: ”It’s one of life’s mysteries, Sir.” När den dyker upp till försäljning är inte spikat än, men själva säger Ford ”inom de närmaste åren”. 

 

Innan dess får vi nöja oss med en hybridvariant som landar redan 2020. Läs mer på www.ford.com

11 Nov 2019 Nyheter Elbil Ford