Plugghäst

Ford Tourneo Custom finns nu som plug-in-hybrid.

Bilen skryter med en elmotor som drivs med ett 13,6 kWh litiumjonbatteri och en 1,0 liters EcoBoost-motor. Detta är tillräckligt för 50 km på ren el, eller 500 km med hjälp av den lilla bensinmotorn. Tekniken är intrikat, men ack lika smart: framhjulen drivs av elmotorn – för längre sträckor hoppar bensinmotorn igång, som även samverkar för bromsåtervinning. Som standard ingår premiumutrustning som Fords röststyrda kommunikations- och underhållningssystem SYNC 3. Via FordPass Connect on-board blir Ford Tourneo Custom dessutom en rullande hotspot för uppkoppling av upp till tio enheter. Appen FordPass tillåter även kontroll av fordonsstatus, visar var bilen befinner sig och kan också användas som fjärrlås. Den beräknande bränsleförbrukningen ligger på 0,33 liter per mil. Redan nu går transportbilen att förbeställa, men den sätts i produktion först under årets fjärde kvartal. Läs mer på www.ford.se

22 Aug 2019 Nyheter Elbil Ford