Ny, ännu större VW-pickup - Transportbilsdagen

Ny, ännu större VW-pickup

En nykomling är i stan, nämligen Atlas Tanoak pickup, som gjorde sin debut på New York International Auto Show i slutet på april. Tanoak baseras på stadsjeepen Atlas, fast med längre hjulbas.

Just för stunden har Volkswagen inga konkreta planer på att ta pickupen i produktion, då de först och främst vill de avvakta reaktionerna från media och potentiella köpare. Med tanke på att marknaden för pickuper är enorm i USA är chanserna emellertid goda. Om man ”poppar hooden” som amerikanerna säger, sitter det en mullrande 276-hästars V6:a på 3,6 liter, som driver fyrhjulssystemet 4MOTION. 0–100 beräknas gå på 8,5 sekunder, och förutom det är den utrustad med effektfull belysning där vi kan locka med ett särskilt Off-road- och City-mode samt bekväma stolar och en åttaväxlad låda. Nu vet ni vad ni ska göra om ni vill se den i produktion: reagera sjukt starkt och skicka brev. Eller kanske ännu bättre, skicka selfies med angelägna miner till VW. Läs mer på www.vw.com

26 Jun 2019 Nyheter