En biffig cheva-pickis - Transportbilsdagen

En biffig cheva-pickis

Du med liten pickup kan glädjas åt att Chevrolets nya Silverado HD är enorm. 2020 års upplaga av bilen har en om möjligt ännu tuffare uppsyn än tidigare – den är råare än någonsin.

Bland specifikationerna är en utökad maximal dragningsvikt – hela 52 procent bättre, vilket motsvarar en slutlig dragvikt på 16 ton. Dessutom finns möjligheten till 15 backkameravinklar för enklare körning med släp, där den ena är en så kallad ”transparent trailer view” – en kameravinkel som ser igenom det man släpar. Med ett avancerat kamerasystem streamas det som syns bakom släpvagnen och spelas upp i realtid på skärmen i bilens mittkonsol.

Två nya drivlinor erbjuds: en nyutvecklad V8-bensinare på 6,6 liter och 401 hästar med en sexväxlad automatlåda, och en diesel V8 med 445 hästar och en alldeles ny tioväxlad automat. Fronten på bilen är speciell och påminner något om karaktären Worf från Star Trek: The Next Generation. Motormedier har gått så långt som att beskriva bilen som ”polariserande”. Smaken är som baken. När och om den dyker upp i Sverige är oklart. Läs mer på www.chevrolet.com

 

07 Apr 2019 Nyheter