Elbilen hem till gården - Transportbilsdagen

Elbilen hem till gården

En bil som de flesta känner till är Land Rover – det finns få bilar som har så många associationer till gårdar, jordbruk, grönyta och den brittiska landsbygden.

Det amerikanska företaget Bollinger har nu tagit fram en elektrisk variant, både som jeep och som pickup, som har fått modellnamnen B1 och B2. Ni som tänkte direkt på Bananer i pyjamas – det är okej, vi gjorde också det. B1 och B2 har för övrigt samma prestanda, förutom att pickupen (B2) har öppet flak och är något längre.

Fyra pers får plats och räckvidden sägs vara kring 30 mil. 0–100 är avverkat på 4,5 sekunder och toppfarten är 160 km/h. Det vackra med pickupen är att det går att lasta långa föremål längs med hela bilens längd genom en lucka i fram – tryggt och säkert. I klassisk Land Rover-anda går det även att ta bort rutor, dörrar, tak och stolar för maximal flexibilitet. Dragvikt för bägge är 3,4 ton. Bilarna går att förbeställa redan idag, men dyker upp först nästa år. Läs mer på www.bollingermotors.com

03 Mar 2019 Nyheter