Din nästa pickup? - Transportbilsdagen

Din nästa pickup?

Vem orkar vänta på att Tesla ska släppa sin pickup? Och varför stirra sig blind på den nu när Rivian precis har offentliggjort sin egen? R1T heter den eldrivna pickupen med leverans beräknad till slutet av 2020.

Den finns även som SUV (R1S) och väcker ett närmast osunt habegär. Bilarna byggs ovanpå en så kallad skateboard-plattform där batterier, drivlina och upphängning ingår. Bilen har fyra elmotorer och producerar totalt 750 hk. På tre sekunder är du uppe i 100 km/h och bilens maximala dragvikt är 5 000 kilo. R1T bjuder på generösa lastmöjligheter och en inredning fullspäckad med touch-ytor som man bara vill röra så ofta som möjligt.

Materialvalen är sparsmakade och stilfulla. Bilen kommer finnas med några olika batterival med det största för en räckvidd på över 60 mil – ungefär som från San Francisco till Yosemite och tillbaka säger de själva. Eller typ Stockholm-Karlstad och tillbaka. Sugen? Priserna startar på 69 000 dollar. Rivian tar emot förbeställningar till en återbetalningsbar deposition av 1 000 dollar. Hett tips: lägg undan drygt 30 000 kronor varje månad fram till i slutet på nästa år så kan du dessutom casha en när det är dags! Läs mer på www.rivian.com

 

06 Jan 2019 Nyheter