Flexis SAS utvecklar nästa generations elektriska transportbilar - Transportbilsdagen

Flexis SAS utvecklar nästa generations elektriska transportbilar

CMA CGM Group har gått med i Flexis SAS tillsammans med Renault och Volvo för att utveckla nästa generations elektriska transportbilar.


CMA CGM Group har förvärvat en tioprocentig ägardel i Flexis SAS och planerar att investera upp till 120 miljoner euro fram till 2026. Renault och Volvo äger 45 procent vardera och planerar att investera totalt 300 miljoner euro, var för sig, under de närmaste tre åren.

Transportbilarna kommer att erbjuda stor kapacitet för stadsmobilitet och flexibilitet för olika batterikapaciteter, inklusive den första 800V-arkitekturen på marknaden. Fordonen kommer byggas på en ny elektrisk plattform med hög modularitet till en konkurrenskraftig kostnad och förbättrade säkerhetskrav.

Minskade kostnader

De anslutna tjänsterna kommer möjliggöra en övervakning av leveransaktivitet och affärsprestanda, vilket ska minska globala kostnader för logistikaktörer med upp till 30 procent.

Flexis SAS kommer att ha sitt säte i Frankrike och tillverka de helt elektriska transportbilarna vid Renaults fabrik i Sandouville. Vd för det nya företaget blir Philippe Divry och Krishnan Sundararajan är utsedd till operativ chef.

03 Apr 2024 Nyheter